Doeken van overleden kunstenaar Jeroen van Merwijk aangeboden

Door ANP
2 min
Zes doeken van de overleden cabaretier Jeroen van Merwijk worden te koop aangeboden via Facebook. Op de Facebookpagina van de cabaretier staat dat de opbrengst van de kunstwerken gebruikt zal worden om onder meer de opslag van de werken en een nieuwe website te bekostigen.

De broers en zus van Van Merwijk hebben laten weten niets met de verkoop te maken hebben. Zij stellen dat de Facebookpagina wordt beheerd door de weduwe van Van Merwijk. Die is donderdagavond vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Op de site staat dat de prijs van de kunstwerken de prijs is die van Merwijk destijds zelf op de achterkant van de werken gezet heeft, exclusief 9 procent btw en verzendkosten.

Van Merwijk overleed in maart 2021 op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. De cabaretier maakte meer dan dertig jaar theaterprogramma's, liedjes en conferences. Hij schreef teksten voor artiesten als Hans Dorrestijn, Adèle Bloemendaal, Karin Bloemen en Erik van Muiswinkel.

Voor zijn lied 'Dat vinden jongens leuk' ontving hij in 2006 de Annie M.G. Schmidtprijs. Naast zijn theaterwerk was Van Merwijk bovenal beeldend kunstenaar.