AVROTROS organiseert honderd evenementen om 100-jarig jubileum te vieren

Door ANP
2 min
Het is op 21 juli precies honderd jaar geleden dat de eerste radio-uitzending plaatsvond vanuit de Nederlandsche Seintoestellen Fabriek in Hilversum, waaruit later de AVRO en inmiddels AVROTROS ontstond. De omroep staat hier vanaf vrijdag bij stil tijdens een grote jubileumcampagne op tv, radio en online.

In de campagne komen bekende gezichten van vroeger, zoals Ad Visser, Mies Bouwman en Willem Duys, en gezichten van nu, zoals Marlijn Weerdenburg, Frits Sissing en Maria Fiselier, voorbij. Op muziek van Wende Snijders, ingezongen door zangeres Meis, wordt verteld wat "cultuur aan emoties bij ons (Nederland) losmaakt en hoe het ons raakt, verrukt, verandert. Hoe het verbindt", laat de omroep weten.

AVROTROS viert het jubileum vanaf vrijdag honderd keer met diverse evenementen door het hele land. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een evenement naar keuze. Het gaat onder meer om het bijwonen van de opnames van het programma Maestro tot rondleidingen in musea en het volgen van een kookworkshop van Yvette van Boven. Op 9 september vindt in Breda een groot evenement plaats waar onder anderen Nielson, Marlijn Weerdenburg, Soy Kroon en Danique Graanoogst optreden.