Podcast koningsschap met Willem-Alexander meer dan 2,6 miljoen keer beluisterd

Door ANP
2 min
De podcast Door de ogen van de Koning is tot nu toe 2.624.165 keer beluisterd. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag desgevraagd aan het ANP weten. In de afleveringen blikte koning Willem-Alexander samen met radiopresentator Edwin Evers terug op tien jaar koningsschap.

Het genoemde aantal is volgens de RVD het totaal van de tien afleveringen op "de grote podcastplatformen" samen. De podcast was te beluisteren op onder meer Spotify, Podimo en Apple Podcast. Hoeveel unieke luisteraars het luistercijfer betreft, is volgens de Rijksvoorlichtingsdienst niet aan te geven.

Koningsschap

In de gesprekken stond sinds de eerste aflevering op 6 april wekelijks een jaar uit het koningsschap van Willem-Alexander centraal. De podcast werd in opdracht van de RVD gemaakt door Tonny Media, het productiebedrijf van onder anderen Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema. Voor het zoontje van laatstgenoemde, Muck, was iedere week een rolletje weggelegd. Hij mocht een koning een vraag stellen vanuit het perspectief van een kind.

Door: ANP