Australische Horrorfilm Talk To Me genereert opbrengst 50 miljoen dollar

Door Fleur Zomer
2 min
De Australische horrorfilm Talk To Me doet het wereldwijd goed in de bioscopen. De lowbudget productie, die iets meer dan 4 miljoen dollar kostte, heeft inmiddels het twaalfvoudige opgeleverd. De mijlpaal van 50 miljoen dollar werd vrijdag gepasseerd, melden Amerikaanse media.

In Talk To Me experimenteert een groep tieners met een gebalsemde hand die toegang geeft tot overledenen die nog worstelen met aardse trauma's. De film, met in een van de hoofdrollen actrice Miranda Otto, trok eerder dit jaar op het gezaghebbende Sundance de aandacht. Sinds drie weken draait de film in Australiƫ, de VS en een aantal Europese landen, waaronder Nederland.

De film had de afgelopen week in Nederland na de twee megahits Barbie en Oppenheimer de hoogste gemiddelde opbrengst per bioscoopdoek en trok 34.000 bezoekers. De griezelfilm, gemaakt door YouTube-sterren Michael en Danny Philippou, is verboden in Koeweit. Autoriteiten in het land besloten hiertoe omdat een van de hoofdrollen wordt gespeeld door trans man Zoe Terakes.

Door: ANP