Kritiek van presentatrice Emma Thouart niet herkent door KRO-NCRV

Door Fleur Zomer
4 min
KRO-NCRV herkent zich niet in de kritiek die presentatrice Emma de Thouars maandagochtend in haar podcast Opscheppers deelde op de omroep. Daarin vertelde de kookboekenschrijfster dat ze tijdens de opnames van het programma Temple Food (Boeddhistische Blik) een nare werkervaring met copresentator Alain Caron had. De omroep zou de melding daarover niet serieus genomen hebben.

"KRO-NCRV en de Boeddhistische Blik streven ernaar om bij elke productie een prettige werksfeer te creƫren voor cast en crew", reageert de omroep desgevraagd tegenover het ANP. "We vinden het erg vervelend dat dit voor Emma de Thouars in het programma Temple Food van de Boeddhistische Blik niet is gelukt. We namen en nemen haar signalen dan ook serieus."

Volgens De Thouars vertoonde Caron "micro-agressies en maakte meerdere opmerkingen over mijn lichaam/gewicht". De situatie maakte de opnames erg zwaar voor de presentatrice, zo schrijft ze op Instagram. "Toen ik hier een melding van maakte bij KRO-NCRV voelde ik me totaal niet serieus genomen, omdat er sprake was van victim blaming en het bagatelliseren van mijn gevoel."

Spijt betuigd

De omroep heeft naar eigen zeggen meerdere gesprekken met de presentatrice gevoerd. Ook is er een gesprek geweest met Caron en De Thouars erbij. "Alain heeft hierin spijt betuigd en aangegeven zich toentertijd niet bewust te zijn geweest van het effect van zijn opmerkingen op Emma", aldus de KRO-NCRV. "In de daaropvolgende gesprekken tussen Alain en de omroep heeft hij toegezegd zijn gedrag aan te passen." De Thouars stelt in haar podcast dat Caron geen excuses heeft aangeboden.

Vanwege de verscheidene gesprekken die zijn gevoerd, herkent de KRO-NCRV "het beeld dat wij Emma in dit proces niet serieus zouden nemen" niet. De Thouars zou bij een gepland gesprek niet aanwezig willen zijn, haar vertegenwoordiger wel. "We hopen dat ze zich alsnog bij dit gesprek voegt en onze deur staat voor haar open."

Door: ANP