Utrechtse theatermaker komt met stuk over Frank Masmeijer

Door ANP
3 min
De Utrechtse theatermaker Greg Nottrot gaat een voorstelling maken over oud-quizmaster Frank Masmeijer. De voorstelling De Holidayshow, die vanaf half september tot eind november te zien is, is volgens de maker een "ode aan mijn jeugdidool".

De 62-jarige oud-NCRV-coryfee werd in België veroordeeld tot negen jaar cel vanwege cocaïnesmokkel. De oud-presentator ontkende in het begin dat hij bij de smokkel betrokken was, maar gaf later toch toe dat hij een "beperkte" rol had bij de smokkel van 467 kilo cocaïne. Dat zou zijn gebeurd in 2014, via de haven van Antwerpen. De drugs werden ontdekt tussen een lading bananen uit Zuid-Amerika. Masmeijer kwam in 2022 eerder vrij nadat koning Willem-Alexander hem gratie had verleend.

De voorstelling van Nottrot en zijn gezelschap HET NUT is vernoemd naar het programma dat Masmeijer begin jaren negentig drie seizoenen lang maakte. "Is die knuffelbare showmaster verstoken van alle moraal? Was zijn zucht naar roem en poen onstilbaar?", vraagt de maker zich af. "Met hetzelfde gemak als waarmee we Frank op het schild hesen, duwden we hem er ook weer af. Hoe is dat voor Frank? Hoe gaat het met hem? Is hij een flamboyante maffiabaas? Of slachtoffer van een tijd die bol staat van ronkende beloftes, die uiteindelijk niet worden ingelost?"

De Holidayshow wordt gespeeld op een niet nader genoemde locatie in Utrecht. Bezoekers worden op de avond zelf naar deze locatie vervoerd. Ook krijgen zij een maaltijd voorgeschoteld tijdens het stuk.