Musical over Anne Frank in 2024 weer te zien in theater

Door ANP
1 min
De muzikale theatervoorstelling Je Anne, gebaseerd op Het Dagboek van Anne Frank, keert in 2024 terug naar de Nederlandse theaters. Een nieuwe versie van de voorstelling die in 2010 al in Nederland te zien was, wordt gespeeld van februari tot en met mei 2024. Dat maakte theaterproducent Mark Vijn dinsdag bekend.

De van oorsprong Amerikaanse muzikale voorstelling speelt zich af in het Achterhuis in de periode 1942-1944. De voorstelling onderscheidt zich volgens producent Vijn van andere toneelproducties en films over Anne Frank door het verhaal van de onderduikers nergens te dramatiseren en vast te houden aan de dagboekfragmenten.

"Deze dagboeken bieden een intiem inzicht in de gevoelens, ontwikkelingen en onzekerheden van het jonge meisje, dat ondanks alles optimistisch wist te blijven", aldus de maker. Anne Frank ondertekende haar verhalen in de dagboeken altijd met 'Je Anne'.

De cast van de musical wordt binnenkort bekendgemaakt. De hoofdrollen in 2010 werden gespeeld door Abke Bruins, Thom Hoffman en Levi van Kempen.