MeToo-meldingen zetten directeur theaterhuis Likeminds op non-actief

Door ANP
2 min
De directeur van Amsterdams theaterhuis Likeminds is op non-actief gesteld na meldingen van grensoverschrijdend gedrag aan zijn adres. Dat heeft het theaterhuis vrijdag bekendgemaakt. Een extern bureau gaat onderzoek doen naar de bedrijfscultuur. Ook treedt de voorzitter van de Raad van Toezicht per vrijdag terug.

NRC meldde dat verscheidene theatermakers waren vertrokken vanwege grensoverschrijdend gedrag van directeur Jarrod Francisco. De directeur zou door de jaren heen relaties hebben gehad met meerdere medewerkers. Naast die relaties zou hij zich flirterig gedragen en medewerkers ongevraagd aanraken. Daarnaast zou de financiƫle verslaglegging "grote gebreken" vertonen.

"Uit het artikel in de NRC blijkt dat er toch meer ingrepen nodig zijn dan waar op basis van de aanbevelingen van het rapport aanleiding toe was", laat de Raad van Toezicht van Likeminds weten in een verklaring. "Na interne beraadslaging zijn we tot de conclusie gekomen dat de situatie zoals deze nu naar voren is gekomen vraagt om een proces waarbij de belangen van de oud-medewerkers die zijn beschadigd maar ook de medewerkers die nu werkzaam zijn bij Likeminds voorop staan."

De Raad roept (oud-)medewerkers op zich te melden als zij ook een ervaring hebben. "We zullen alles in het werk stellen om het geschade vertrouwen bij (oud)medewerkers, publiek en onze subsidiƫnten, te herstellen."