Van Gogh Museum enthousiast over grote belangstelling voor Pokémon-samenwerking

Door ANP
3 min
Het Van Gogh Museum is blij met de grote belangstelling voor de samenwerking met Pokémon. Het Amsterdamse museum had de aandacht verwacht en vindt het "mooi om te zien dat er zoveel enthousiasme is, in het museum en online", laat een woordvoerder van het museum desgevraagd weten aan het ANP.

In het Van Gogh Museum hangen sinds donderdag schilderijen die kunstenaars van Pokémon, geïnspireerd door Vincent van Gogh, hebben gemaakt. Ook zijn er speciale items te koop en is er een speurtocht. De opening trok donderdag veel bezoekers en de museumwinkel stond vol met fans.

"De beschikbare museumtickets waren op de dag van de start van de samenwerking uitverkocht", beaamt de woordvoerder, die toevoegt dat het aantal in overeenstemming was met de veiligheidsvoorschriften. "De bezoekers zijn vrij om zelf te bepalen welke gedeelten van het museum zij bezoeken, daar hebben wij geen invloed op. We nemen uiteraard altijd maatregelen om de bezoekersstromen in goede banen te leiden. De veiligheid van onze bezoekers en de kunstwerken is altijd onze prioriteit."

Winkel

Om iedereen een kans te geven de Pokémon- en Van Gogh-producten te kopen, mogen mensen één exemplaar per product kopen. Dat geldt ook voor de webshop, waar de spullen later te koop zijn. Om te voorkomen dat bezoekers meer dan één Pokémon-kaart krijgen als ze de speurtocht hebben voltooid, krijgen ze die alleen bij het verlaten van het museum met een ingevulde speurtocht.

De Pokémon-activiteiten duren nog tot en met 7 januari.