Aftrap eerste Kindertheaterweek in het Maaspodium

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Op woensdag 11 oktober om 16.30 uur zijn de kinderen van het Maaspodium via een livestream te volgen als zij een kijkje voor en achter de schermen geven bij verschillende theaters in Nederland, als aftrap van de Nationale KinderTheaterWeek. Dit doen zij samen met Albert Verlinde en presentator Tirsa With, meldt Maas theater en dans.

Van 18 tot 25 oktober vindt in ruim zestig Nederlandse theaters de eerste Nationale KinderTheaterWeek plaats. Waar in deze vaak al kinder- en jeugdvoorstellingen staan geprogrammeerd, staat dit keer het gehele theater in het teken van kinderen. Er worden extra activiteiten voor en achter de schermen georganiseerd. Deze zijn vrij te bezoeken.

Opening in Maaspodium

Maas theater en dans, Nederlands grootste jeugdtheatergezelschap, gaat de opening van de week verzorgen in het Maaspodium in Rotterdam. Die is ook online te volgen via een livestream. Presentator Tirsa With, onder andere van het Klokhuis, Albert Verlinde, de Podiumkids en de kinderen van Maas vertellen dan over de week en waarom zij zo gek zijn op theater. Ook wordt er gekeken naar de theaters in het land en hoe het daar aan toe gaat.

De livestream is woensdag 18 oktober om 16.30 uur te volgen via de website van Maas theater en dans en AvroTros.

De Nationale KinderTheaterWeek wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds in samenwerking met de Vereniging Vrije Theater Producenten en Podiumkids