Voormalig STER-gebouw is vanaf nu gemeentelijk monument

Door ANP
2 min
Het voormalige gebouw van de stichting STER aan het Laapersveld in Hilversum is sinds deze week een gemeentelijk monument. De gemeente Hilversum maakte woensdag bekend dat het kantoorpand, waar radio- en tv-reclames werden opgenomen, nu deze status heeft.

"We willen graag de geschiedenis van Hilversum vertellen aan de hand van onze monumenten", stelt wethouder Gerben van Voorden (Cultureel Erfgoed). "Het is belangrijk voor Hilversum als stad van jonge monumenten en als mediastad om ook een kenmerkend naoorlogs gebouw als het STER-gebouw, te behouden voor Hilversum." Het kantoorpand is vanuit de lucht gezien in de vorm van het STER-embleem. In een persbericht noemt de gemeente het gebouw "een toonaangevend voorbeeld van naoorlogs structuralisme" en een "belangrijke vertegenwoordiger van de geschiedenis van de Nederlandse omroep".

Het voormalige gebouw van de Stichting Etherreclame is tegenwoordig eigendom van de gemeente Hilversum. Het werd tussen 1975 en 1978 gebouwd naar een ontwerp van architectenbureau E.C. Falkenburg en J.H. Mulders.