Man doodgestoken in Utrechts poppodium TivoliVredenburg, verdachte aangehouden

Door ANP
2 min
Een man is zondagochtend vroeg om het leven gekomen door een steekpartij in poppodium TivoliVredenburg in Utrecht. Op het moment van de steekpartij vonden er geen evenementen plaats in het gebouw, laat de politie weten. Bij de steekpartij waren volgens een woordvoerder van de politie twee mensen betrokken. De dader is op de vlucht geslagen, maar er is inmiddels een verdachte aangehouden.

Het incident vond rond 07.00 uur plaats. De politie heeft diezelfde ochtend een verdachte aangehouden die mogelijk betrokken is bij de dodelijke steekpartij, meldt de politie. Bij de steekpartij kwam een 41-jarige man uit Utrecht om. Hij werkte bij het schoonmaakbedrijf dat het muziekcentrum inhuurt.

Optredens afgelast

Op de agenda stonden zondag optredens van onder meer het Residentie Orkest, Weval en Matthew Mole. TivoliVredenburg meldt bezoekers te zullen informeren over wat de afgelasting betekent voor hun bezoek aan het muziekcentrum. Komende week staan er optredens van onder anderen Jett Rebel en Rolf Sanchez op het programma. Die gaan vooralsnog wel door.

Hoeveel mensen er op dat moment in het centrum aanwezig waren, en waarom het slachtoffer en de dader er waren, kan de politiewoordvoerder nog niet verder toelichten. TivoliVredenburg laat in een verklaring op de site van het muziekcentrum weten dat bij het incident geen publiek of artiesten betrokken waren. "We zijn erg aangedaan door wat er is gebeurd, we leven mee met de nabestaanden."