Bezoekers voor de laatste keer naar het Afrika Museum in Berg en Dal

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Dit weekend was de laatste dat het Afrika Museum in Berg en Dal open was. Zondag was de laatste dag dat mensen het museum konden bezoeken. Trouwe bezoekers reageren teleurgesteld op de sluiting, meldt Omroep Gelderland. 

Voor sommige mensen was het museum ‘een soort sentimentele reis’. Zo ook voor Gabriëlle Berning. Zij ging geregeld met haar dochters, die nu al volwassen zijn, naar het museum. Ze gaat vooral de Afrikaanse tuin missen.

De reden voor de sluiting is een geschil tussen de paters die het museum oprichtten in 1954 en het Wereldmuseum, die in 2014 het beheer in handen nam. Een aantal maanden geleden veranderde de naam van het museum dan ook naar het Wereldmuseum. Ondanks dat de samenwerking officieel tot volgend jaar loopt, is er nu voor besloten om de deuren eerder te sluiten.

Bestemming collectie

Wat er precies met de collectie uit het museum gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. De paters en het Wereldmuseum willen beide een nieuw museum openen. Zij zijn nog in discussie over de verdeling van de collectie, maar ook over het nalatige onderhoud van het buitenmuseum en geld.