NPO kijkt terug op het succes van muziekprogramma Countdown

Door ANP
2 min
De NTR gaat in het nieuwe jaar met een documentaire en een terugblikserie in op het succes van muziekprogramma Countdown, dat vooral in de jaren 80 grote nationale en internationale artiesten een podium gaf. Dat heeft de omroep bekendgemaakt in een persbericht.

Op 4 januari wordt op NPO 3 gestart met de documentaire The Story of Countdown, die uit twee delen bestaat. Hierin komen makers van het programma Lex Harding en Rob de Boer aan het woord over het ontstaan en het succes van de show. Ook presentatoren Adam Curry, Simone Walraven en Wessel van Diepen en fragmenten en nooit eerder uitgezonden materiaal komen voorbij. Het tweede deel van de documentaire wordt een week later op 11 januari uitgezonden.

Eveneens op 11 januari start Countdown!, een reeks op NPO 2 waarin "spraakmakende fragmenten" uit het verleden nog eens voorbijkomen. In tien afleveringen passeren onder anderen Rick Astley, Tina Turner, Mariah Carey, Phil Collins, Sinéad O'Connor, De La Soul en Janet Jackson de revue.

Countdown was een programma over popmuziek en popsterren dat van 1976 tot 1993 werd uitgezonden. Het groeide al snel uit tot een van de populairste muziekprogramma's op de Nederlandse televisie. In de tweede helft van de jaren 80 werd het zelfs buiten de landsgrenzen een groot succes, met uitzendingen in meer dan vijftien landen.