Van Gogh-Pokémonkaart op grote schaal cadeau gegeven bij aankoop in tientallen winkels

Door ANP
3 min
De speciale Pokémonkaart Pikachu met grijze vilthoed is vanaf 10 februari op grote schaal verkrijgbaar in Nederlandse winkels. Dat maakt The Pokémon Company vrijdag bekend. De kaart werd vorig jaar uitgebracht in het kader van een samenwerking met het Van Gogh Museum in Amsterdam, maar het museum stopte met de uitgifte ervan nadat er door de populariteit van de kaart onveilige situaties ontstonden.

De kaart, die is geïnspireerd op het schilderij Zelfportret met grijze vilthoed van Vincent van Gogh, is niet te koop, maar wordt cadeau gegeven bij aankoop van andere artikelen uit de Pokémon Trading Card Game (TCG). Het minimale aankoopbedrag voor dit cadeau bedraagt 29,99 euro. Zolang de voorraad strekt, geldt dat er één kaart per persoon verkrijgbaar is. Deelnemende winkels zijn Intertoys, Game Mania, Top1Toys, Primera, Bruna, MediaMarkt en Smyths Toys Superstores. Ook spellenspeciaalzaken zullen de kaart aanbieden.

Enorm populair

"De kaarten waren enorm populair. En we hoorden dat fans vroegen of ze in Nederland weer verkrijgbaar konden zijn", aldus Simon Benton, vicepresident TCG Sales bij The Pokémon Company International. "Ik ben erg blij dat we een zeer grote hoeveelheid kaarten hebben kunnen drukken, zodat fans er een kunnen bemachtigen."

De promokaart van de Japanse animatieserie is ontzettend populair, op Marktplaats vragen mensen honderden euro's voor de kaart. De kaart werd uitgegeven ter ere van de vijftigste verjaardag van het Van Gogh Museum.