In deze theatervoorstelling worden de wetten van de zwaartekracht bespeeld

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
4 min
In maart gaat in het Maaspodium in Rotterdam een nieuwe voorstelling van Maas theater en dans in première. De theatervoorstelling Milky Way is de eerste eigen theatervoorstelling van Freek Nieuwdorp. Je kunt hem kennen als speler in onder andere Lampje (van Maas Theater en Dans) en Knock Out (van Jakob Alhbom Company). In Milky Way hangen spelers ondersteboven aan een klittenbandmuur en spelen ze met de wetten van de zwaartekracht. Na de première gaat de voorstelling door het land toeren, meldt Maas Theater en Dans.

Hoe kan het dat de aarde zo groot aanvoelt, terwijl we uiteindelijk slechts een kleine stip zijn in de Melkweg, die weer een minuscuul deel van het universum in beslag neemt. Terwijl je in de lucht staart beginnen jouw ogen te prikkelen en wolkenkleuren te vervagen. Waarom kan ik me zo alleen voelen terwijl er zoveel is in het grote universum?

In de theatervoorstelling gaat het onder andere over eenzaam voelen, maar daar samen in zijn. Net op het moment dat de vragen die je hebt over het universum de overhand nemen komt er iemand op het sportveld. Vanaf dan ben je niet alleen meer met je vragen. De voorstelling is er vooral op gericht dat je er niet alleen voor staat wanneer een muurtje dreigt te vallen.

De voorstelling Milky Way gaat op 23 maart in première in het Maastheater in Rotterdam. Kaartjes voor de première zijn al uitverkocht, maar voor de tour van de voorstelling zijn nog kaartjes te krijgen. Die vind je hier.

Freek Nieuwdorp

Freek is geen onbekende in de theaterwereld. Eerder speelde hij rollen in voorstellingen van Maas, onder regie van Moniek Merkx en Jakob Alhbom. Ook is hij onderdeel van de artistieke kern van jeugdtheatercollectief Meneer Monster. In het kader van het talentontwikkelingsprogramma FRIS van Maas maakte Freek in 2022 de voorstelling Nog FF. Die werkt Freek nu uit tot de theatervoorstelling Milky Way. In de voorstellingen van Freek staan de fysieke manier van spelen en het lijf centraal.