David Linszen winnaar tijdens finale Leids Cabaret Festival

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Zaterdagavond was een succesvolle avond voor cabaretier David Linszen. Tijdens de prijsuitreiking op de 44 editie van het Leids Cabaret Festival kreeg de cabaretier zowel de jury-, publieks- als studentenprijs. Daarbij werd hij geprezen om zijn originaliteit, hoge concentratie humor en muzikaliteit. Maar vooral om zijn absurdisme. Dat meldt NRC.

Sinds 2019 is Linszen aangesloten bij de stand-upcomedygroep Comedytrain. Daar presenteerde hij zich als een zonderling met ongewone gedachtes over ongemak en misverstanden. Daardoor ontstaan doldwaze verhalen, die worden ondersteund door een komisch fysiek spel. “Zijn stem, lichaam, mimiek en zijn gedachten; alles is onder controle”, zo oordeelde de jury.

Finale

In de finale moest Linszen het opnemen tegen Tim Kroezen en Said El Hassnaoui. Ook zij lieten zien dat zij de finale waardig waren. Zo toonde Kroezen hoe hij een gevoel voor timing en leuke droge vondsten heeft ontwikkeld. El Hassnaoui wordt gekenmerkt door zijn charmante verhalen over hoe hij als vluchteling werd aangezien op Ameland. In zijn voorstelling zakt hij door zijn knieën terwijl hij dramatisch roept: “Is this Eng-land?”

Cabarettalent

Het Leids Cabaret Festival werd in 1978 in het leven geroepen. In de jaren die volgden is het festival uitgegroeid tot een belangrijke springplank voor opkomende cabarettalent. De editie van 2023 ging echter niet door: toen vond de organisatie dat zich te weinig talent had gemeld.

De drie finalisten maken vanaf 5 maart een tour door het land. Locaties en kaartjes voor de Leids Cabaret Festival Finalistentour vind je hier.