West Side Story na dertig jaar terug in Nederlandse theaters

Door ANP
2 min
De musical West Side Story keert na bijna dertig jaar terug in de Nederlandse theaters. Producent De Graaf & Cornelissen Entertainment komt in het seizoen van 2025-2026 met een nieuwe Nederlandse versie van de oorspronkelijke Amerikaanse musical uit 1957.

De voorstelling zal vanaf november 2025 tot en met juni 2026 te zien zijn in steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Breda en Groningen. De cast is nog niet bekend.

Romeo & Juliet

West Side Story is geïnspireerd door Shakespeares klassieker Romeo and Juliet en werd in 1961 en 2021 ook verfilmd. Het verhaal gaat over Tony en Maria die bij rivaliserende bendes in New York horen en verliefd worden op elkaar.

De nieuwe Nederlandse musical is een vernieuwde versie, zegt creatief producent Hans Cornelissen in een persbericht. "Met respect voor het prachtige materiaal zullen we grenzen opzoeken en onze eigen signatuur aan de voorstelling geven. Verhalen over mensen die niet van elkaar mogen houden door afkomst, religie of voorkeuren blijken helaas van alle tijden te zijn."