Thema Batavialand tijdens meivakantie is ‘Op Reis!’

Door Johanne Levinsky
2 min
Museum Batavialand heeft voor de meivakantie een mooi nieuw thema bedacht. Onder de noemer ‘Op Reis!’ kunnen bezoekers tijdens de vakantie op reis door de maritieme geschiedenis. Zo is er veel aandacht voor de Halve Maen, een replica van een verkenningsschip uit de zeventiende eeuw dat over alle wereldzeeën voer. Dit meldt Batavialand. 

De Halve Maen was volgens Batavialand de straaljager van haar tijd: snel, maar ook wendbaar en uitermate geschikt voor het verkennen van nieuwe gebieden in alle wereldzeeën. Sinds 2 april is de Halve Maen te bewonderen bij het Museum, naast De Batavia. Wie een ticket koopt voor Batavialand kan dit verkenningsschip tot en met 12 mei dagelijks bewonderen. Ofwel: twee schepen voor de prijs van één, aldus het museum.

Tentoonstelling Mooi Goed! sluit de deuren

Wat ook tot en met 12 mei nog te zien is, is tentoonstelling ‘Mooi Goed!’ over scheepsarcheologie. Wie interesse heeft in mooie foto’s, historische voorwerpen en artistieke belichting, kan dus nog eventjes genieten van deze tentoonstelling die na de twaalfde definitief sluit.