14 de musical, over leven van Johan Cruijff, stopt na drie jaar

Door ANP
2 min
14 de musical, de muziekvoorstelling over het leven van voetballegende Johan Cruijff, stopt deze zomer. Dat heeft producent Wolter Lommerde maandag bekendgemaakt. De laatste uitvoering is te zien op zaterdag 6 juli. De voorstelling heeft dan drie jaar gespeeld in het AFAS Theater in Leusden.

De voorstelling is dan 514 keer opgevoerd en gezien door honderdduizenden mensen. De hoofdrol van Johan Cruijff is sinds de première in het najaar van 2021 gespeeld door acteur Tobias Nierop. Er zijn geen andere spelers geweest die de afgelopen drie jaar de hoofdrol hebben vertolkt. De rest van de cast is wel een aantal keren gewisseld.

"Het is met een mengeling van trots en weemoed dat we afscheid nemen van 14", stelt Lommerde. "Bijzonder was met name dat het publiek van alle leeftijden en achtergronden kwam: zowel echte theater- en musical-liefhebbers, als mensen die heel weinig in het theater komen. En die kwamen dan later terug met ouders, kinderen of vrienden. Dat is zeer zeker ook de basis van het succes geweest."

De kaartverkoop voor de laatste maanden is al van start gegaan.