Eenmalig festival ter vervanging van Tong Tong Fair

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
1 min
Mensen die zich hadden verheugd op een bezoekje aan de Tong Tong Fair in Den Haag werden vorige week teleurgesteld door het nieuws dat het Indische festival het hoofd niet boven het financiële water kon houden. Nu is er weer goed nieuws: er wordt een eenmalig festival georganiseerd ter vervanging van de Tong Tong Fair: Pasar Siang Keci. Het festival wordt georganiseerd op 1 juni in Voorburg. Dit is in hetzelfde weekend als een ander alternatief festival voor de Tong Tong Fair, de Pasar Indonesia. Deze is in hetzelfde weekend te bezoeken, 1 en 2 juni, in De Broodfabriek in Rijswijk, meldt Omroep West.

De organisator, Dave Fisser, is ook de organisator achter het Voorburgse festival ‘A walk Downtown’. In eerste instantie had een dansschool de locatie gereserveerd voor een van de weekenddagen. Die moest het echter annuleren waardoor er een gat in de agenda ontstond. Het gebeurde op dezelfde dag dat de organisatie van Tong Tong Fair bekendmaakte dat zij failliet zijn. En voor Fisser was dit één plus één is twee.

Een kennis van Dave werkt al lange tijd bij de Tong Tong Fair als vrijwilliger en was enorm teleurgesteld dat het festival wordt geschrapt. Zo kwam hij op het idee om dan zelf maar een festival op touw te zetten.

Inmiddels hebben honderden mensen al aangegeven dat zij naar het Pasar Siang Keci komen. Fisser stelt dat er plek is voor zo’n tweeduizend mensen.