Met documentaire gaat Mysteryland in op diepere betekenis van festivals

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Het bekende festival Mysteryland heeft naast het organiseren van een festival nog een taak op zich genomen. Onlangs heeft het festival een documentaire uitgebracht: Tomorrow is a Mystery’. Hierin worden archiefbeelden van dertig jaar festivals onthult, met beelden van oldschool dancetracks en interview met onder ander Armin van Buuren, Cynthia Spiering, experts en oprichters, meldt Marketing Tribune. 

Op 6 juni ging de documentaire van Mysteryland ‘Tomorrow is a Mystery’ in première. De centrale vraag is: wat is de diepere betekenis van festivals?

De titel van de documentaire vindt zijn oorsprong bij de spreuk ‘Yesterday is history, today is a gift, tomorrow is a mystery’. Het langstlopende dancefestival ter wereld werd in 1993 in het leven geroepen en groeide in de jaren die volgden uit tot een omvangrijk festival met een diverse en zintuigprikkelende totaalervaring. Er wordt tegenwoordig niet alleen meer muziek gedraaid.

Hakkende gabbers

De documentaire deelt de bijzondere ervaringen van gabbers uit de jaren ’90, bekende artiesten van vroeger en nu en festivalgangers die ieder hun eigen verhaal hebben, zoals een groep vrienden die met de as van hun overleden vriendin op de dansvloer staan of een huwelijksaanzoek op een podium.

De documentaire ‘Tomorrow is a Mystery’is te zien op Prime Video.