Vanaf augustus staan in Eindhoven zes weekenden in het teken van kunst voor jongeren

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Eindhoven staat vanaf augustus voor zes weekenden lang in het teken van kunst voor jongeren. Met de Jong Cultuur Weekenden willen zeventien cultuurorganisaties zoveel mogelijk jongeren hun creatieve talenten laten ontdekken, meldt AD.

Het nieuwe initiatief werd tijdens een bijeenkomst van vertegenwoordigers van de culturele sector in De Ontdekfabriek aangekondigd. Zij zetten afgelopen dinsdag hun handtekening onder de overeenkomst.

De Jong Cultuur Weekenden, in het leven geroepen voor jongeren van 14 tot en met 27 jaar, is een doorlopend programma met allerlei activiteiten variërend van radio maken tot animatie. Ook fijn is dat de activiteiten voor het grootste deel gratis worden aangeboden.

Het eerste Jong Cultuur Weekend vindt plaats in het weekeinde van 29 augustus tot en met 1 september. Dan gaan onder meer muzikant Denvis en RaRa Radio de handen ineen slaan om een afwisselend programma aan te bieden onder de naam Formidable!@M. Het laatste weekend van het programma staat gepland voor februari 2025.