Van Gogh Village Museum en ASML werken samen: gratis toegang voor jeugd

Door Johanne Levinsky
2 min
Het Vincent van Gogh Village Museum en ASML gaan drie jaar samenwerken. Om nog meer jonge bezoekers aan te trekken, krijgen kinderen en jongeren tot en met 17 jaar gratis toegang tot het museum. De organisaties gaan het educatieve programma rond Vincents Lichtlab verder uitbreiden, waarbij kinderen op een interactieve manier leren over kunst en cultuur en de betekenis van Van Gogh in de geschiedenis van de kunst. Dit meldt Van Gogh Village Nuenen.

Vincents Lichtlab in het museum is vorig jaar geopend door Koningin Máxima. “Technologie, kunst en creativiteit komen samen in een ervaring speciaal ontwikkeld voor jeugd van 9 tot 16 jaar”, aldus Simone van der Heiden, museumdirecteur Van Gogh Village Museum.

Vanaf 1 juli mogen kinderen en jongeren gratis naar binnen – ook als zij in groepsverband via school het museum bezoeken. Voor kinderen die in het kader van een schoolbezoek komen is er een speciaal programma ontwikkeld. “Jongeren ontdekken zelf hier in het museum het inspirerende verhaal van Vincent van Gogh en in het Lichtlab leren ze over de wisselwerking tussen technologie en kunst.” Het museum hoopt in het nieuwe schooljaar ook veel scholen uit de Brainport-regio te mogen ontvangen. Voor de jeugd is er straks ook een aparte audiotour, waarin de band tussen Vincent en Theo van Gogh wordt uitgelicht. 

Tickets voor het Van Gogh Village Museum kun je hier alvast reserveren.