In het Centraal Museum kun je meewerken aan een enorm wandkleed

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Het Centraal Museum wordt de komende maanden een grote werkplaats vol graffiti en textielwerken. Er wordt niet alleen kunst tentoongesteld, je kunt zelf ook meewerken aan de kunst. Zo kunnen bezoekers mee borduren aan een wandkleed, met een uiteindelijke lengte van 35 meter. Dit is zeker een bezoekje waard. 

De tentoonstelling ‘Spuiten en stikken’ opent donderdag 4 juli. Het is een verwijzing naar kunst met graffiti en textiel. Op het eerste oog lijken deze twee vormen veel van elkaar te verschillen, maar ze liggen dichter bij elkaar dan wordt gedacht. Onder meer omdat deze vormen vaak een politiek mening uitdragen. Daarnaast vindt het museum dat de twee kunstvormen ondervertegenwoordigd zijn. Daarom krijgen ze samen een podium in het Centraal Museum in Utrecht.

Keith Haring

In de tentoonstelling is ook een groot doek van 4 bij 8 meter van de kunstenaar Keith Haring te zien. Hoewel Haring inmiddels geldt als een van de meest geroemde kunstenaars van de 20e eeuw, begon hij in de jaren tachtig met graffititags in de New Yorkse metro.

Zelf meewerken

De diverse tentoonstelling laat werken van klein tot groot zien, met graffititags van jonge kunstenaars tot werken van kunstenaars als Keith Haring. Ook is er een publieksprogramma waarbij bezoekers zelf kunnen bijdragen aan de kunst. Het museum meldt dat er een groot wandkleed wordt tentoongesteld, waaraan bezoekers mee kunnen borduren. Deze wordt uiteindelijk zo’n 35 meter lang.

De tentoonstelling is van 4 juli tot en met 8 september te bezoeken. Meer informatie vind je via deze link.