Claudia de Breij en Alex Klaasen genomineerd voor cabaretprijs Poelifinario

Door ANP
2 min
Claudia de Breij en Alex Klaasen zijn met hun voorstellingen Wat Als en No Ponies genomineerd voor de cabaretprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Ze maken kans op een Poelifinario in de categorie Engagement. Ook Kirsten van Teijn en Lisa Ostermann doen met de voorstellingen JALOEZIE IS EEN BITCH en Makkelijk mee in deze categorie.

Voor de Poelifinario in de categorie Kleinkunst zijn drie genomineerden. Elke Vierveijzer maakt kans met de voorstelling Drift, Kiki Schippers voor Kiki Schippers met band en Peter van Rooijen voor de show Liefde, Dood & Taart. De Poelifinario in de categorie Entertainment kan gaan naar Karma van Rayen Panday, Marmer van Andries Tunru en Schau van het duo Rundfunk.

De Neerlands Hoop voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief kan gaan naar Boban Benjamin Braspenning met Boompje Beestje, Ruud Smulders met Rudiversum, Stefan Hendrikx met Who's The Man of naar Valentina Tóth met Wildbloei.

De prijzen worden op maandag 7 oktober uitgereikt tijdens het Cabaretgala in theater Diligentia in Den Haag. De cabaretprijzen van de VSCD worden toegekend aan voorstellingen die te zien waren in het seizoen 2023-2024. De genomineerden zijn geselecteerd door een jury, van wie Cyanne Moe-Tjon, hoofd artistieke zaken Theaters Diligentia en PePijn, de voorzitter is.