De tien genomineerden voor de Buma NL Awards zijn bekend

Door ANP
2 min
Dit jaar maken onder anderen de artiesten Marco Schuitmaker, Donnie en Frans Bauer maken kans op de prijs voor het bestverkochte en meestbeluisterde Nederlandse nummer. De uitreiking vindt op maandag 30 september plaats in Tilburg.

Maandag is de top 10 van bestverkochte en meest beluisterde nummers over de periode 1 mei 2023 tot en met 30 april 2024 bekendgemaakt. Marco Schuitmaker en Donnie zijn elk twee keer genomineerd, waaronder een keer met hun gezamenlijke nummer Hier Mag Alles. Ook Frans Bauer maakt kans met zijn nummer Naar de Playa. Verder worden eind september onder meer de oeuvreprijs, industrieprijs en award voor beste producer uitgereikt.

"Het volkse repertoire beleeft hoogtijdagen, dat zie en hoor je momenteel ook wel op de avonden dat Nederland speelt op het EK", zegt Buma Cultuurdirecteur Frank Helmink. "Maar achter al die bekende meezingers zitten diverse tekstschrijvers en componisten, die vaak bewust voor een plek achter de schermen kiezen, maar wij geven hen graag de aandacht die zij verdienen. Want woorden en muziek vormen de basis van elke hit. Dat gaan we op 30 september andermaal vieren in Tilburg."

Kees Tol presenteert de awardshow op maandag 30 september in poppodium 013 in Tilburg.