Humberto Tan is gastcurator van nieuwe tentoonstelling in ARTIS Groote Museum

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Vanaf afgelopen vrijdag is de nieuwe tentoonstelling van Humberto Tan te zien in het Groote Museum. Hij neemt je mee langs allerlei bijzondere dieren en natuur in Zuid-Amerika en dichter bij huis. Voor de tentoonstelling ‘Door de ogen van’ combineert hij objecten uit de natuurhistorische collectie van ARTIS met zijn persoonlijke natuurfotografie, meldt ARTIS Groote Museum.

Humberto is de eerste gastcurator die in het ARTIS Groote Museum een tentoonstelling maakt. Het museum heeft hem uitgenodigd vanwege zijn grote enthousiasme voor en verbinding met de natuur. Hij laat in de Westzaal van het Groote Musum zijn perspectief op Zuid-Amerika en Suriname zien. “Mijn focus ligt op de dieren uit Zuid-Amerika, met een lichte nadruk op Suriname”, vertelt Humberto Tan. “Het amazoneregenwoud in Zuid-Amerika vormt de longen van ons bestaan en Suriname is met 93 procent ontbossing het meest beboste land ter wereld.” In het depot van ARTIS viel het oog van Tan onder meer op de morphovlinders, het negenbandgordeldier en de brilkaaiman. De opgezette dieren worden gecombineerd met zijn fotografie van het continent, waaronder een serie ara’s.

In de Oostzaal geeft Humberto zijn perspectief op Nederland, want ‘ook dichtbij huis vind je mooie werelden vol schitterende natuur”, aldus de gastcurator. ARTIS wil Humberto Tan met deze tentoonstelling een plek geven aan zijn verwondering en kennis over natuur.

'Door de ogen van' is van 5 juli tot en met 29 september te zien in ARTIS Groote Museum.

Foto: Samuel van Leeuwen