Freek de Jonge geeft dit jaar toch nog een aantal shows

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Eind juni kondigde Freek de Jonge aan dat hij zou stoppen met toeren. Zijn voorstelling Vrede op aarde werd eerst voor onbepaalde tijd uitgesteld en later helemaal geschrapt. Nu heeft de cabaretier aangegeven tóch nog een show te houden in 2024, meldt Theater.nl.

De aanleiding voor het annuleren van zijn tournee was het verschijnen van zijn eigen boek, De Zeeuwse jaren. Wel deed De Jonge in april nog try-outs, maar zijn nieuwe voorstelling De Vergetelheid werd voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Een paar weken geleden viel het besluit dat hij definitief zou stoppen met toeren. Dat zou te belastend zijn voor de 79-jarige cabaretier, die zich eveneens wilde richten op het uitbrengen van zijn boek.

Daarom is het een aangename verrassing dat hij toch besluit om met een nieuwe tour te komen. Wel speelt hij in kleinere theaters en zalen, dichterbij zijn eigen woning.

Zin in tournee

Theater schrijft dat de presentatie van De Zeeuwse Jaren op 20 juni de aanleiding was voor De Jonge om weer op het podium te stappen. Toen een bezoeker zei dat die het fijn vond om ‘de oude Freek’ weer te zien, bracht dat de motivatie om toch een tour op te zetten, al zij het in kleinere omvang. De speellijst van Freek vind je hier.