Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Onthulling monument ter ere van Peter R. de Vries in Amsterdam

Door ANP
schedule 1 min
location_on [xx]km
Onthulling monument ter ere van Peter R. de Vries in Amsterdam
Een monument ter nagedachtenis aan Peter R. de Vries wordt om 15.00 uur onthuld in Amsterdam. De misdaadverslaggever overleed drie jaar geleden op 15 juli nadat hij negen dagen eerder was neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van de stad na een uitzending van RTL Boulevard waar hij te gast was.

Het monument voor De Vries is gemaakt door kunstenaar Rini Hurkmans en staat op het Leidseplein, waar eerder ook de studio van RTL Boulevard zat. Het bestaat uit twee bronzen handen die in elkaar grijpen. Eerder vertelde de zoon van de misdaadverslaggever, Royce, dat het "de helpende hand" uitbeeldt. Op de handen staan "leefregels" in 41 talen die De Vries als adviezen in de laatste brief aan zijn kinderen had gegeven.

Half juni legde de rechtbank 28 jaar cel op aan schutter Delano G. en de bestuurder van de vluchtauto Kamil E. Het Openbaar Ministerie is ervan overtuigd dat De Vries is vermoord omdat hij vertrouwenspersoon was van de kroongetuige in het Marengo-proces rondom Ridouan Taghi. De rechtbank zag geen bewijs hiervoor.

30 augustus '24 (11:00)

Kabinet ziet niet af van btw-verhoging

Er kwam veel weerstand tegen het besluit van het kabinet om de btw op onder andere logies, cultuur en festivals te verhogen. Desondanks houdt de nieuwe regering vast aan het besluit, wat volgens berekeningen 2,2 miljard euro moet opleveren. Dat geld is te hard nodig, aldus het kabinet. Dat meldt AD.

30 augustus '24 ( 8:48)

Schrijfster en journaliste Lisette Lewin op 85-jarige leeftijd overleden

Schrijfster en journaliste Lisette Lewin is dinsdag overleden, meldt uitgeverij Nijgh & Van Ditmar donderdag. Lewin begon als freelancejournalist voor onder andere de Volkskrant en brak in 1989 door met de autobiografische roman Voor bijna alles bang geweest. Lewin was 85 jaar.

29 augustus '24 (10:47)

Arnold Karskens definitief geschorst door raad van toezicht ON!

HILVERSUM (ANP) - De raad van toezicht van omroep Ongehoord Nederland heeft de schorsing van voorzitter en hoofdredacteur Arnold Karskens definitief gemaakt. Dat heeft waarnemend voorzitter Harm Beertema van ON! donderdag bevestigd na berichtgeving van De Telegraaf.

28 augustus '24 (16:09)

Museum ZAMU in Zaanstad wordt ‘gigantisch’, met kunst van internationale kunstenaars

Vanmiddag kopt het NRC dat er volgend jaar in Zaanstad een ‘gigantisch museum, met kunst van vijftien wereldberoemde kunstenaars’ wordt geopend. Het belooft veel volgens de krant en zou ‘een tentoonstellingsproject voor moderne en hedendaagse kunst van internationale allure worden’, meldt NRC.

28 augustus '24 (14:33)

Uniek: Anya Niewierra staat met al haar vijf boeken in bestsellerlijst

Schrijfster Anya Niewierra heeft deze week een unieke prestatie geleverd. Al haar vijf boeken staan deze week in de Bestseller 60, de wekelijkse lijst van best verkochte titels in de Nederlandse boekwinkels. Volgens boekenkoepel CPNB is dit een "volstrekt unieke prestatie". Voor zover bekend heeft nog nooit een Nederlandse schrijver dit gepresteerd.

28 augustus '24 (10:35)

Nog één keer het lege museum FENIX bekijken op Open Monumentendag

Museum FENIX opent tijdens de Open Monumentendag voor de derde én laatste keer de bouwplaats voor bezoekers. Dan kan het publiek nog één keertje komen kijken bij de lege loods voordat het museum in het voorjaar van 2025 (gevuld met de collectie) opengaat, meldt de Havenloods.

28 augustus '24 ( 8:48)

Eerste gast in nieuw seizoen Sterren op het Doek bekend

De eerste gast in het nieuwe seizoen van Sterren op het Doek is zangeres Anita Meyer. Dat heeft Omroep MAX bekendgemaakt.

27 augustus '24 (11:07)

De Joodse Raad en Bodem maken kans op Prix Europa

Een groot aantal Nederlandse producties maakt dit jaar kans op de Prix Europa. Op de longlist voor de prestigieuze tv-prijs staan vijftien titels van Nederlandse bodem.

27 augustus '24 (10:43)

Mogelijk resten van verdronken middeleeuws kasteel aangetroffen bij Zeewolde

Een verslaggever van Omroep Flevoland, die maandenlang onderzoek deed naar een middeleeuws kasteel in het Nijkerkernauw in Zeewolde, heeft daar mogelijke resten van het bouwwerk gevonden. Met onderwatercamera’s zijn beelden vastgelegd van wat lijkt op de fundamenten van een bouwwerk van zo’n twintig meter groot, meldt Omroep Flevoland.

27 augustus '24 ( 9:45)

Bijna 3 miljoen euro voor behoud Zeeuws erfgoed

De provincie Zeeland stelt 2,8 miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van 13 rijksmonumenten in de provincie. Daarmee draagt Zeeland bij aan het behoud van Zeeuws erfgoed, meldt de provincie.