Gemeente Amstelveen kent meerjarige subsidie Museum Cobra toe

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Een overwinning voor het Museum Cobra (voorheen Cobra Museum), dat recent aan het randje van de afgrond stond. Het kampte met financiële tegenslagen en eventjes leek het erop alsof het museum na ontzegging van de subsidie van de gemeente Amstelveen de deuren zou moeten sluiten. Na een herontwikkeling van de koers en naam is de gemeenteraad toch over de brug. Het museum ontvangt straks een jaarlijkse subsidie van 1,4 miljoen euro voor de komende drie jaar, waarmee het uit de financiële penarie is gered, meldt het museum. 

Het Museum Cobra beschrijft in het toekomstplan dat het nieuwe keuzes maakt op het gebied van educatie. Dat krijgt een sterke rol binnen het Amstelveense museum. Ook wil het museum een plek worden verschillende tentoonstellingen die ‘passen bij het gedachtegoed van Cobra’. Het college van B&W in Amstelveen beoordeelde de plannen dusdanig dat het bereid is een subsidie aan het museum te verlenen. Desondanks heeft de gemeente geen akkoord gegeven op een vraag van het museum om openstaande schulden kwijt te schelden, meldt het Parool.

Naast een nieuw plan voerde het museum recent ook een nieuwe naam en huisstijl door. Het museum gaat zich verder ontwikkelen tot een multidisciplinair platform voor beeldende kunst, installaties, nieuwe media, poëzie, literatuur en muziek. Ook gaat het museum nauw(er) samenwerking met lokale organisaties om de publieksparticipatie en educatie te bevorderen.

“Einde aan onzekerheid”

Het museum is erg verheugd dat het college de subsidie heeft toegezegd. Hiermee kan het museum zich richten op de kerntaken. Op haar website schrijft het museum dat dit het “einde aan onzekerheid” is.