Musical Soldaat van Oranje in nieuwe vorm in september in première

Door ANP
2 min
De vernieuwde versie van Soldaat van Oranje gaat op 8 september in première. In de dagen daarvoor zijn de try-outs en vanaf 11 september wordt hij zes keer per week opgevoerd.

In juni werd bekend dat er een herziene versie wordt gemaakt van de musical die sinds 2010 te zien is. "De kans om een belangrijk verhaal als dit van nog meer verdieping te mogen voorzien komt niet vaak voor. Nu de originele voorstelling zoveel jaren is opgevoerd groeide de artistieke wens deze te actualiseren. We zien het als een verantwoordelijkheid om de relevantie van het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema op deze manier te onderstrepen", zegt regisseur Theu Boermans in een persbericht.

Nieuwe historische informatie

Schrijver Edwin de Vries zegt dat "nieuwe historische informatie" en "de behoefte om vorm en inhoud te vernieuwen" het vertrekpunt waren voor de nieuwe versie. "Het heeft geleid tot een fascinerend proces met als resultaat dat het waargebeurde verhaal natuurlijk overeind blijft en tegelijkertijd aan impact wint."

De musical gaat over Erik Hazelhoff Roelfzema, een van de bekendste Nederlandse verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook de nieuwe versie wordt opgevoerd in de speciaal voor Soldaat van Oranje gebouwde TheaterHangaar in Katwijk.