Babygirl van Halina Reijn in selectie van filmfestival Venetië

Door ANP
2 min
De nieuwe film Babygirl van Halina Reijn is geselecteerd voor de competitie van het filmfestival van Venetië. De organisatie van het filmfestival onthulde dinsdag de 21 films die zijn geselecteerd.

Onder anderen Nicole Kidman, Antonio Banderas en Harris Dickinson spelen rollen in de film van de Nederlandse regisseur. Babygirl draait om een carrièrevrouw (Kidman) die een affaire krijgt met een stagiair (Dickinson). Banderas speelt de echtgenoot.

Ook films als Maria van Pablo Larraín met Angelina Jolie in de hoofdrol en The Room Next Door van Pedro Almodóvar doen mee in de competitie. Joker: Folie à Deux, het vervolg op de film Joker uit 2019, is ook geselecteerd. Het eerste deel won in 2019 de Gouden Leeuw, de belangrijkste prijs van het filmfestival.

De Franse actrice Isabelle Huppert is dit jaar juryvoorzitter van het filmfestival van Venetië. Zij beslist samen met de andere juryleden over de winnaars van de prijzen die tijdens het festival worden uitgereikt. Het 81e filmfestival van Venetië vindt dit jaar plaats van 28 augustus tot en met 7 september.