Onderzoek naar doorstart voor musical De Tocht

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
De bekende musical De Tocht kondigde een faillissement aan. Dus kijkt een curator naar de mogelijkheden die de organisatie achter de musical heeft. Die curator heeft nog nooit een voorstelling gezien. Maar als die er weer komt, dan gaat hij zeker heen, meldt Omroep Friesland.

De mogelijkheid dat er weer een voorstelling gaat komen, is er. Curator Richard van der Spek kijkt namelijk ook naar een eventuele doorstart.

Hij kan echter nog niet al te veel kwijt over de zaak. “Ik ga inventariseren water allemaal gebeurd is, en bekijken of een deel van de activiteiten misschien gecontinueerd kan worden.” Daarbij houdt hij de optie voor een doorstart ook in het oog.

Veel enthousiaste mensen

Er zijn volgens de curator veel mensen die iets willen doen met de musical. Daardoor zou het makkelijker kunnen zijn om een doorstart te realiseren, maar de curator kan niets beloven. Er wordt wel gekeken welke activiteiten mogelijk voortgezet kunnen worden, zonder de schuldenlasten uit het verleden.

Daarnaast valt het op dat aandeelhouders, commissarissen en bestuurders de vinger wijzen naar een voormalig bestuurder. Daar gaat de curator onderzoek naar doen.

Beste Musical van Nederland

In totaal kwamen sinds 1 oktober 2023 bijna 300.000 mensen naar de musical over de Elfstedentocht. Ook won de musical de publieksprijs ‘Beste musical van Nederland 2024’. 

Foto: Dokkum - Joris van Bennekom