Uniek: Anya Niewierra staat met al haar vijf boeken in bestsellerlijst

Door ANP
2 min
Schrijfster Anya Niewierra heeft deze week een unieke prestatie geleverd. Al haar vijf boeken staan deze week in de Bestseller 60, de wekelijkse lijst van best verkochte titels in de Nederlandse boekwinkels. Volgens boekenkoepel CPNB is dit een "volstrekt unieke prestatie". Voor zover bekend heeft nog nooit een Nederlandse schrijver dit gepresteerd.

Haar bestsellers De Camino (2021) en De Nomade (2024) staan op plekken 4 en 5 in de lijst. Op de 14e plaats volgt haar boek Het Bloemenmeisje uit 2020, op plek 23 staat Het Dossier (2018). Haar debuut Vrij Uitzicht uit 2013 staat op plek 59. Het is volgens CPNB opvallend dat dit relatief oude boek opeens weer terug in de lijst is beland.

"Helemaal hyper"

De Limburgse schrijfster laat woensdag aan het ANP weten "helemaal hyper" te zijn over het nieuws. "Mijn hele oeuvre staat in de lijst, letterlijk álles", aldus Niewierra. De 60-jarige auteur werd woensdag door boekenkoepel CPNB verrast met het nieuws, toen zij aan het werk was voor de VVV Zuid-Limburg waar Niewierra directeur van is. "Het is en blijft een bijzondere film die zich voltrekt", stelt ze. "Volg altijd je droom, ook als je al tegen de herfst van je leven aanschurkt. Dan kunnen er zulke bijzondere dingen gebeuren."