Jeugdfonds Sport & Cultuur krijgt 22 procent meer aanvragen

Door ANP
2 min
Het aantal ouders dat om een financiƫle bijdrage vraagt voor de contributie van verenigingen voor hun kinderen is in twee jaar tijd met 22 procent gegroeid. Het Jeugdfonds Sport & Beweging vergeleek het aantal aanvragen van januari tot en met juli van dit jaar met die in dezelfde periode in 2022.

De stijging komt doordat een toenemend aantal gezinnen de contributies voor sport- of cultuurclubs niet kan betalen, maar ook doordat het fonds een steeds grotere bekendheid krijgt, meldt het zelf. Het Jeugdfonds vreest dat het aantal aanvragen nog verder zal toenemen door prijsstijgingen, belastingverhogingen en geplande bezuinigingen.

Verdubbeling voor groep van 4 tot 6 jaar

Vooral het aantal aanvragen voor kinderen van vier tot zes jaar nam snel toe. In de eerste zeven maanden kwamen voor deze groep al bijna 6700 aanvragen binnen, een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur benadrukt dat deelname aan verenigingen goed is voor de "persoonlijke groei, het maken van vriendschappen en het vergroten van zelfvertrouwen". "Het is ondenkbaar dat kinderen worden uitgesloten. We moeten gezamenlijk zorgen voor structurele oplossingen, zodat elk kind kan meedoen", zegt directeur Petra Bosman.