Volop activiteiten door heel Nederland tijdens Open Monumentendag

Door Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky
2 min
Het grootste culturele evenement van Nederland gaat bijna weer van start: op zaterdag 14 en zondag 15 september is de 38 editie van de Open Monumentendag. Door heel Nederland zijn er activiteiten, van Groningen tot Limburg. Duizenden monumenten openen de deuren voor publiek. Toegang is helemaal gratis. Dit meldt Open Monumentendag. 

In Amsterdam opent de Poentunnel de deuren van de kelder, waar voorheen kluizen en safe deposits. De in 2007 afgesloten particuliere voetgangerstunnel is alleen in het weekend van Open Monumentendag geopend. In Flevoland gaat het Waterloopbos, eigendom van Natuurmonementen, een dagje open voor een 1,5 uur durende wandeling en in Gelderland opent voormalig zendstation Radio Kootwijk de deuren. De organisatie van de Open Monumentendag noemt dit gebouw een van de meest opmerkelijke gebouwen van ons land, mede omdat het ooit een belangrijke communicatieverbinding tussen Nederland en Nederlands-Indië was.

Widde Meuln

In Groningen gaat de witte molen ‘Widde Meuln’ open en in Friesland het Tripgemaal. Helemaal in het zuiden van het land kunnen bezoekers van Open Monumentendag het Abdij Rolduc eenmalig bezoeken.

Meer informatie over alle activiteiten tijdens Open Monumentendag vind je hier.