Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Karskens is ontdaan door besluit ontslag

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
karskens
Arnold Karskens is ontdaan door het besluit om hem te ontslaan als bestuursvoorzitter en lid van het bestuur van Ongehoord Nederland (ON!). Dat laat de 70-jarige journalist vrijdag weten in een verklaring naar aanleiding van het besluit van de raad van toezicht van ON! om hem te ontslaan. Karskens was sinds 3 augustus al op non-actief gezet door de omroep en sinds 27 augustus voorlopig geschorst omdat hij zich volgens collega's schuldig maakte aan grensoverschrijdend gedrag. Ook zou hij een angstcultuur hebben gecreëerd.

"Dit is een belediging voor mij en alle leden van het eerste uur", laat Karskens in een verklaring weten. Zijn ontslag is gebaseerd op een onafhankelijk onderzoeksrapport van SVision, dat vanaf maandag in te zien is. Volgens Karskens "rammelt het rapport aan alle kanten" en is het "slecht onderbouwd". Zo zou een aantal (positieve) meningen over hem niet meegenomen zijn in het rapport.

Naar eigen zeggen heeft Karskens niet de kans gekregen om zijn kant van het verhaal te doen voor hij begin augustus op non-actief werd gezet. Hij beraadt zich dan ook op juridische stappen. "Dit is de derde keer dat anonieme en niet-onderbouwde klachten zonder kans op een eerlijk weerwoord in een brief of rapportage over mij worden verspreid. Hierop baseert de RvT van ON! het besluit om mij eerst op non-actief te zetten, vervolgens te schorsen en nu te ontslaan. De huidige bestuurders voeren een persoonlijke vendetta tegen mij."

Op dinsdag 22 oktober wil de advocaat van Karskens bij de politie aangifte doen met een verzoek tot vervolging wegens smaad en laster tegen de leden van de rvt en het bestuur van de omroep. Karskens wil daarnaast via de rechter afdwingen dat de negatieve uitlatingen over hem door de huidige leidinggevenden van ON! in de media en op de website van de omroep stoppen. Volgens hem schaden "de valse beweringen zijn goede naam en eer" en belast het zijn gezondheid en zijn gezin.

30 december '24 (10:00)

Jaïr Stranders uitgeroepen tot Taalstaatmeester van 2024

Filosoof en theatermaker Jaïr Stranders is uitgeroepen tot Taalstaatmeester van 2024. Dat gebeurde zaterdag in het NPO Radio 1-programma De Taalstaat van Frits Spits. De onderscheiding gaat jaarlijks naar degene die zich het afgelopen jaar heeft onderscheiden in taalgebruik.

23 december '24 (13:15)

Al ruim 30.000 tickets verkocht voor nieuwe voorstelling met Anne WIl Blankers en Lies Visschedijk

Voor de nieuwe voorstelling Galerie The Waverly, met Anne Wil Blankers en Lies Visschedijk, zijn inmiddels al meer dan 30.000 tickets verkocht. Dat heeft producent MORE Theater Producties zondag gemeld. Volgens een woordvoerder is het "fantastisch dat de verkoop zo kort na de première al zo goed loopt".

23 december '24 (11:15)

Achtergebleven XR-activisten uit Rijksmuseum gehaald door politie

De negen klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) die na een grotere protestactie waren achtergebleven in de Eregalerij van het Rijksmuseum zijn rond 18.30 uur uit het pand gehaald. Dat laat een woordvoerster van de klimaatactiegroep weten en wordt bevestigd door de politie. De negen demonstranten hadden zich aan elkaar vastgelijmd. Volgens XR heeft de politie de lijm met cola verwijderd.

23 december '24 (11:00)

Activisten Extinction Rebellion weigeren te vertrekken na sluitingstijd Rijksmuseum

De klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) die zich zaterdagmiddag na een protestactie in het Rijksmuseum op een bankje in de Eregalerij hebben verschanst, weigeren ook na sluitingstijd te vertrekken. Het gaat om negen mensen, ziet een verslaggever van het ANP. Sommigen hebben zich aan elkaar vastgelijmd.

23 december '24 (10:45)

Enkele demonstranten vastgelijmd achtergebleven na demonstratie

Nadat een groot deel van de betogers van Extinction Rebellion (XR) was vertrokken uit het Rijksmuseum na hun actie, zijn nog enkele demonstranten achtergebleven in de Eregalerij met de topstukken van het museum. Zeven activisten zaten op een bankje en zes van hen hadden zich in duo's aan elkaar vastgelijmd, ziet een ANP-verslaggever ter plaatse.

23 december '24 (10:30)

Activisten Extinction Rebellion hebben in eregalerij Rijksmuseum betoogd tegen sponsoring ING

Activisten van Extinction Rebellion (XR) hebben in de eregalerij van het Rijksmuseum in Amsterdam betoogd tegen de sponsoring door ING van het museum. Dat meldt een ANP-verslaggever ter plaatse. Bij de actie, in de ruimte waar de topstukken van het museum te zien zijn, waren ook kinderen betrokken die een statement voorlazen.

23 december '24 (10:00)

Arjen Lubach denkt dat hij en zijn team "het wel reden bij de commerciëlen"

Arjen Lubach denkt dat hij en zijn team "het wel redden bij de commerciëlen". Dat zegt de cabaretier zaterdag in de podcast U bevindt zich hier van RTV Noord. Lubach nam na het najaarsseizoen van De Avondshow afscheid van de NPO en gaat dit voorjaar aan de slag bij de commerciële zender.

23 december '24 ( 9:40)

Halina Reijn wilde vlak voor eerste draaidag Babygirl liefst wegrennen

Halina Reijn wilde vlak voor de eerste draaidag van Babygirl in New York het liefst wegrennen. Dat bekent de regisseur zaterdag in De Telegraaf. Babygirl gaat over een succesvolle zakenvrouw (Nicole Kidman) die een affaire begint met haar jongere stagiair. De film won al diverse prijzen en wordt getipt voor de Oscars.

23 december '24 ( 9:35)

Boek van cabaretier Tim Fransen staat op nominatielijst Socratesbeker

Het boek In onze tijd: Leven in het Calamiteitperk van cabaretier Tim Fransen staat op de nominatielijst voor de Socratesbeker, de prijs voor het beste Nederlandse filosofieboek van het jaar. Dat meldt Filosofie Magazine, die de prijs sinds 2002 uitreikt, op haar website. Het boek van Fransen is een van de twintig titels op de lijst.

23 december '24 ( 9:10)

Johan Nijenhuis maakt dramaserie over leven buiten de Randstad

Na de regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond en de film De Beentjes van Sint-Hildegard, heeft Johan Nijenhuis met Woeste Grond een dramaserie gemaakt die zich opnieuw in het oosten van het land afspeelt. "De verhalen over het dagelijks leven buiten de Randstad blijven vaak onderbelicht", zegt de regisseur, die zelf uit Twente komt, in gesprek met het ANP.