Al voor première is musical Onze Jordaan van Diederik Ebbinge bijna uitverkocht

Door ANP
2 min
Al ruim voor de première van de musical Onze Jordaan van Diederik Ebbinge is de tournee bijna uitverkocht. Dat hebben producenten TEC Entertainment en De Theateralliantie vrijdag gemeld. Meer dan 85 procent van de kaarten is al verkocht. Volgens de makers is dat een zeldzaamheid voordat de voorstelling in première is gegaan.

De voorstelling gaat over Greet, een bejaarde vrouw die terugblikt op haar leven in de Jordaan. Haar man is aan het einde van de Tweede Wereldoorlog overleden. Ze vertelt over de saamhorigheid tussen de buurtbewoners, die versterkt wordt door een koor dat haar door deze moeilijke tijd heeft heen gesleept. Ook de uittocht van de 'echte Jordanezen' naar Purmerend, Lelystad en Almere komt aan bod, net als de komst van yuppen en studenten.

De hoofdrollen worden gespeeld door Ellen Pieters, Richard Spijkers, Roosmarijn Luyten en Desi van Doeveren. Onze Jordaan gaat volgende week in première in het Amsterdamse theater DeLaMar. De musical is gemaakt in het kader van het jubileumjaar Amsterdam 750.

De voorstelling is tot en met 24 november te zien in Amsterdam. Daarna gaat het stuk een paar maanden op tournee. In Amsterdam zijn voor sommige avonden nog wel kaarten te krijgen.