Winst zestiende editie Sonja Barend award voor Margriet van der Linden

Door ANP
2 min
Margriet van der Linden heeft de zestiende editie van de Sonja Barend Award gewonnen. De prijs voor het beste interview van het afgelopen televisieseizoen werd maandagavond door de naamgever zelf uitgereikt in het BNNVARA-programma Bar Laat.

Van der Linden ontving de award voor haar interview met mensenrechtenadvocaat Liesbeth Zegveld in het programma Zomergasten. "Het voelde alsof Margriet haar gast ten dans vroeg, die daar vol overgave op inging en ze samen door de avond zwierden", oordeelt jurylid en presentator Margreet Reijntjes. TV-kenner Bert van der Veer vond dat Van der Linden "perfect op de juiste knoppen" drukte tijdens het gesprek en journalist Mirjam Bosgraaf sprak van een "spectaculair goed gesprek". "Margriet van der Linden heeft veel gemeen met haar gast, maar weerstaat de verleiding om heel gezellig te 'bonden'. Dat houdt de spanning erin."

Nipt achter Van der Linden eindigde Cornald Maas op de tweede plaats in de uitverkiezing. Hij sprak voor zijn programma Volle Zalen met acteur Saman Amini. Het brons was voor Hanneke Groenteman en haar Zomergasten-gesprek met acteur Pierre Bokma.

Vorig jaar werd de Sonja Barend Award gewonnen door Eva Jinek, die de prijs ook in 2018 won. Eerdere winnaars zijn onder anderen Mariƫlle Tweebeeke, Coen Verbraak en Humberto Tan. Matthijs van Nieuwkerk was in 2009 de eerste winnaar van de interviewprijs.