Oud-Kamervoorzitter Khadija Arib derde gast in Zomergasten

Door ANP
2 min
Oud-Kamervoorzitter en politica Khadija Arib is de derde Zomergast van dit jaar. Presentator Theo Maassen zal de PvdA-politica ontvangen op 6 augustus. Dat maakte de VPRO woensdag bekend.

Arib wil in het programma gaan praten over "de strijd die een buitenstaander moet voeren om als volwaardig lid van de samenleving gezien en behandeld te worden". Ook gaat zij aan de hand van televisiefragmenten "de rol van de outsider en wat er voor nodig is om te aarden op vreemde bodem" belichten.

Presentator Theo Maasen, die het stokje dit jaar overneemt van Janine Abbring, is blij met de komst van Arib naar het programma. "Als ik haar bezig zag als Kamervoorzitter dacht ik altijd: volgens mij zou ze een goede stand-upcomedian zijn", aldus Maasen. "Ze is ontzettend gevat, charmant, voor niemand bang, heeft charisma en heeft een specifieke achtergrond waardoor ze op een heel eigen manier naar Nederland kijkt."

Andere gasten deze zomer zijn cameraman Hoyte van Hoytema, die na twee afwijzingen van de Filmacademie onder meer Bond-film Spectre draaide, en de Vlaamse kosmoloog Thomas Hertog.