Barbie en Oppenheimer zaterdag bewust na elkaar getoond in Pathé-bioscopen

Door ANP
1 min
Bioscoopketen Pathé speelt in op de 'strijd' tussen de films Barbie en Oppenheimer die nu allebei in de bioscopen draaien. In 29 theaters van Pathé zijn zaterdag heel bewust beide films na elkaar geprogrammeerd. Op deze manier kunnen liefhebbers 'Barbenheimer', zoals de twee films op sociale media zijn gedoopt, meteen achter elkaar zien, meldt Pathé op Instagram.

Barbie en Oppenheimer zijn twee van de grootste releases deze zomer. De beide films draaien allebei vanaf deze week in de bioscopen. Mede door de strijd om de beste zalen is een hype ontstaan tussen de twee titels, die nauwelijks iets met elkaar gemeen hebben.

Barbie is een film waarin de wereldberoemde pop (Margot Robbie) ontdekt dat er naast haar Barbiewereld een échte wereld bestaat waar mannen en vrouwen nog lang niet gelijk zijn. Oppenheimer van regisseur Christopher Nolan is een filosofische biografiefilm over de uitvinder van de atoombom.

Op sociale media werden de afgelopen weken veel posters en neptrailers gedeeld waarin beide films met elkaar werden gecombineerd.