Maarten van Rossem haalt in De Slimste Mens hard uit naar Disney

Door ANP
2 min
Maarten van Rossem heeft maandagavond in De Slimste Mens van keihard uitgehaald naar Disney. Het jurylid legde het programma even stil met zijn belletje na een vraag waarin de kandidaten personages uit Winnie de Poeh moesten raden. Van Rossem vond het verwerpelijk dat de redactie tekeningen had gebruikt uit de Disney-versie van Winnie de Poeh.

"Mag ik erop wijzen wat een verwerpelijk gebruik dit maakt van het oorspronkelijke verhaal en de oorspronkelijke tekeningen", foeterde Van Rossem. "Die tracht ik te boycotten. Laten we ze nooit meer laten zien! Ja, met de tekeningen van E.H. Shepard, dus zonder deze vulgaire rotzooi. Het is bedroevend, alles wordt door Disney naar de kloten geholpen." Presentator Philip Freriks nam de adviezen van Van Rossem voor kennisgeving aan.

Schrijver A.A. Milne schreef de verhalen over Winnie de Poeh na de Eerste Wereldoorlog. Hij verzon de verhalen op basis van de speelgoeddieren van zijn zoon, Christopher Robin. De boeken kregen veel extra bekendheid toen Disney de rechten kocht en er in de jaren zestig een animatiefilm van maakte. Ook volgde er een musicalversie. Deze is vanaf half september ook in de Nederlandse theaters te zien.