Weer 4 oud-deelnemers Temptation Island melden zich bij advocaat met mentale klachten

Door ANP
3 min
Er hebben zich nog vier oud-deelnemers van Temptation Island bij slachtofferadvocaat Sébas Diekstra gemeld die zeggen psychische klachten of in elk geval schade te hebben overgehouden aan het programma. Dat laat Diekstra dinsdagavond desgevraagd aan het ANP weten.

In totaal zijn er nu negen oud-deelnemers die zeggen dat zij mentale klachten of in ieder geval schade hebben opgelopen tijdens de opnames. Afgelopen weekend vertelden oud-deelnemers Aylin en Efrain in het AD over de emotionele schade die ze hebben overgehouden na hun deelname aan het programma. Aylin ondernam volgens het koppel twee zelfdodingspogingen als gevolg van de psychische klachten die voortkwamen uit het programma. Zij kregen een financiële compensatie van 30.000 euro, maar overwegen nog juridische stappen tegen RTL.

De andere oud-deelnemers hebben zich individueel gemeld en niet als koppel, aldus Diekstra. "Een aantal heeft aangegeven hun verhaal te willen delen met RTL", aldus de advocaat. "Een aantal anderen spreken wij de komende dagen."

RTL en SimpelZodiak stelden maandag inhoudelijk niet op de kwestie te willen ingaan. "Wij staan vanzelfsprekend voor respectvol samenwerken", stelt de woordvoerder namens de twee mediabedrijven wel. "En als partijen er echt niet uitkomen, is er altijd nog het onafhankelijke meldpunt Mores, waar deelnemers altijd terecht kunnen."

Een woordvoerder van RTL laat dinsdagavond weten dat het bedrijf bij het eerdere statement blijft. Er worden op dit moment geen opnames gemaakt van het programma, maar er wordt wel een nieuw seizoen voorbereid.