Frederieke Leeflang nog steeds bedreigd door ON-sympathisanten

Door ANP
2 min
NPO-bestuursvoorzitter Frederieke Leeflang wordt nog steeds beveiligd vanwege de bedreigingen die ze ontvangt. Dat vertelt ze in een interview met de Volkskrant.

"Ik word nog steeds beveiligd. Als voorzitter van de raad van bestuur probeer ik zo objectief mogelijk te zijn", zegt Leeflang. Als je dan ziet hoe Ongehoord Nederland op de vrouw speelt, in tweets en in uitzendingen. Tja... Dat ik hier nog zit, komt doordat de publieke omroep me heeft gegrepen."

In juni vorig jaar werd bekend dat Leeflang wordt bedreigd. De podcast Koster & Van Dijk meldde toen dat dat deze bedreigingen komen van sympathisanten van de omroep Ongehoord Nederland (ON).

De NPO heeft staatssecretaris Gunay Uslu (Media) in het voorjaar verzocht om de voorlopige erkenning van omroep Ongehoord Nederland in te trekken. De omroep heeft drie sancties gekregen omdat die weinig bereid zou zijn om samen te werken. Daarnaast zou de omroep het vertrouwen in de NPO schaden door onjuiste informatie te verspreiden en zich niet onafhankelijk en objectief op te stellen.

Door: ANP