The Queen's Gambit binnenkort ook musical

Door ANP
2 min
Er wordt gewerkt aan een musicalbewerking van The Queen's Gambit. Volgens diverse Amerikaanse media is zangeres Mitski aangetrokken om de muziek en teksten te schrijven.

The Queen's Gambit is gebaseerd op het gelijknamige boek van Walter Tevis uit 1983. Het verhaal gaat over schaakwonder Beth Harmon, die in de jaren zestig als jonge vrouw furore maakte in de overwegend mannelijke wereld van het schaken. Eerder maakte Netflix al een succesvolle bewerking van het verhaal, met Anya Taylor-Joy in de hoofdrol.

"Ik was al fan van de Netflixshow en een nog grotere fan van het originele boek", stelt Mitski in een verklaring. "Dus ik was al vastbesloten om onderdeel te worden van dit team. Ik ben dolblij dat ik met al deze geweldige creatieven mag werken, die elk hun eigen prachtige en unieke repertoire hebben opgebouwd."

Volgens Deadline wordt het script voor de musical geschreven door Eboni Booth en is de regie in handen van Whitney White. Het project wordt geproduceerd door Level Forward. Verdere details, zoals wie in de productie spelen, worden op een later moment bekendgemaakt.

Door: ANP