Nummer Engelbewaarder kan verrassen in Top2000

Door ANP
6 min
NPO Radio 2-dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof denken dat het nummer Engelbewaarder van Marco Schuitmaker het verrassend goed kan doen dit jaar in de Top 2000. De dj's reizen momenteel door het hele land met de Top 2000 Stembus en hebben gemerkt dat over dat nummer veel wordt gepraat, zeggen zij in gesprek met het ANP.

Het is de dj's verder opgevallen dat veel jonge mensen toch vaak oudere liedjes in hun stemlijstje hebben staan. "Bij veel tieners kom ik ook wel Piano Man van Billy Joel tegen. En onder de jeugd is Bohemian Rhapsody van Queen opvallend populair", aldus Van 't Hof.

Van de nieuwere nummers werd het meest gepraat over Engelbewaarder en een plaat van The Rolling Stones, Sweet Sounds Of Heaven. Ook het onlangs verschenen nummer Tonight van Son Mieux komt vaker voorbij. "Dat zijn de liedjes waar ik best hoge verwachtingen heb deze Top 2000", zegt Van der Goes. "Ik ben dit jaar ook echt voorstander van Engelbewaarder. Ik heb het afgelopen jaar zo veel plezier met dat liedje gehad."

Verrassingen

Luisteraars kunnen nog tot en met vrijdag 15.00 uur stemmen op de lijst, die zoals gebruikelijk in de week van kerst en oud en nieuw te horen is. Volgens de dj's zouden er best wel wat verrassingen in de lijst kunnen zitten, zoals het eerder genoemde Engelbewaarder. "Maar ik verwacht niet dat er Roller Coaster-achtige taferelen in de top 10 gaan komen", verwijst Van der Goes naar het nummer dat in 2019 nieuw binnen kwam op de vierde plaats en een jaar later bovenaan stond. Tijdens de Stemfinaledag op 8 december wordt tussen 17.00 en 18.00 uur de top 10 bekendgemaakt van de Top 2000 van 2023. De hele lijst wordt onthuld op vrijdag 15 december.

Van 't Hof en Van der Goes zijn de komende dagen nog onderweg met de Top 2000 Stembus en merken ook dat het onderwerp weer begint te leven. De afgelopen week hebben ze al veel mensen gesproken die verhalen vertelden over hun lijstje. "Iedereen is met die muziek bezig. Waar we misschien een week geleden bij het koffieapparaat aan het debatteren waren of je links of rechts bent, ben je nu voor of tegen Bohemian Rhapsody op 1. En dat vind ik echt een leukere discussie", aldus Van der Goes. "We merken wel dat het bij een hoop mensen speelt", vult Van 't Hof aan. "En dat is wel heel bijzonder."

Beide dj's denken overigens dat Bohemian Rhapsody van Queen net als de afgelopen twee jaar weer bovenaan de lijst staat. "Daar ben ik ook wel een voorstander van", zegt Van der Goes. "Het is gewoon een hele mooie afsluiter van de 2000 meest bijzondere liedjes die er volgens de luisteraar toe doen. Hotel California is ook een hele mooie plaat, maar dan ga je wel met een fade-out het jaar uit. Je wil gewoon met een 'boem' het jaar uit."

Door: ANP