Squid Game: The Challenge op Netflix in aanmerking voor tweede seizoen

Door ANP
2 min
Squid Game: The Challenge krijgt een tweede seizoen op Netflix. Dat meldt Deadline. De realitygameshow, waarvan het eerste seizoen woensdagavond eindigt, is gebaseerd op de populaire Koreaanse Netflixserie Squid Game.

Aan het eerste seizoen van de gameshow deden 456 deelnemers mee, die moesten meedoen aan een reeks spellen gebaseerd op de originele serie. Zo werd onder meer het spel Red Light, Green Light gespeeld, waarbij meer dan 250 deelnemers werden geƫlimineerd. Ook moesten de deelnemers bijvoorbeeld knikkeren tegen elkaar. De uiteindelijke winnaar wint woensdag een prijzenpot van 4,56 miljoen dollar (zo'n 4,22 miljoen euro).

Squid Game: The Challenge kwam volgens Deadline meteen op plek 1 binnen in een lijst van meest gestreamde series op het platform in de week van 20 tot 26 november. Ook de week erop stond de serie bovenaan.

Toch is er ook kritiek geweest op de spelshow. Deelnemers van de realitygameshow dreigen Netflix met een rechtszaak, omdat zij beweren dat zij gewond zijn geraakt tijdens het filmen van de spelshow.

Door: ANP