Nóg een extra show van comedian Trevor Noah in Nederland

Door ANP
2 min
Trevor Noah doet een derde show in Nederland. Hij staat ook op maandag 9 september in Rotterdam op de planken. Dat heeft organisator Greenhouse Talent bekendgemaakt. De kaartverkoop start dinsdag 13 februari om 10.00 uur.

Vorige week werd bekendgemaakt dat de Zuid-Afrikaanse comedian met zijn Off The Record World Tour ook Nederland zal aandoen, met shows in de RTM Stage in Rotterdam op dinsdag 10 september en een dag later in de Ziggo Dome in Amsterdam. De show in Rotterdam was in een mum van tijd uitverkocht.

Erasmusprijs

Trevor Noah werd wereldwijd bekend als presentator van The Daily Show op Comedy Central, een rol die hij in 2015 overnam van Jon Stewart en zeven jaar lang volhield. Ook schreef hij het boek Born a Crime: Stories from a South African Childhood, speelde hij in series en films, maakte hij een podcast en presenteerde hij vier keer de Grammy Awards.

Vorig jaar ontving Noah nog de Erasmusprijs, een prijs van de Nederlandse Stichting Praemium Erasmianum. De prijs gaat jaarlijks naar een organisatie of een persoon die een bijzondere bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen en de kunsten in Europa en daarbuiten. Noah ontving hem voor zijn "enorme talent voor spottende, talige en verbindende politieke humor in Erasmiaanse geest".