Inside Out 2 maakt vliegende start in Nederlandse bioscopen

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Ondanks dat de animatiefilm Inside Out 2 (Binnenstebuiten 2 in Nederlands) nog maar een paar dagen in de Nederlandse bioscopen draait, lijkt het er nu al op alsof de film het uitzonderlijk goed gaat doen. In de Verenigde Staten brak de film van Pixar al records, meldt nu.nl.

Sinds afgelopen woensdag draait de film ook in de Nederlandse bioscopen, waar het de eerste dag al goed was voor zo’n 360.000 euro. Het is dus een betere start dan zelfs die van Dune 2, die nu van de eerste plaats wordt gestoten.

Beste opening Pixar-film

Er is nog nooit eerder een film geweest van producent Pixar die net zo’n goede eerste dag beleefde als Binnenstebuiten 2. Het record stond hiervoor op naam van Finding Dory 2, het vervolg op Finding Nemo.

Een reden waarom Binnenstebuiten 2 het zo goed doet is doordat de film in veel zalen te zien is: nog nooit was een Disney en Pixar-film in zoveel Nederlandse zalen te zien.

Emoties van puber

De film speelt zich, net zoals het eerste deel, af in het hoofd van Riley. Zij wordt geleid door haar emoties die haar leven een goed verloop moeten geven. Riley gaat op kamp en daar komen allerlei nieuwe emoties naar boven.